Växtsteroler

Hur kan växtsteroler hjälpa dig med högt kolesterol?

Växtsteroler har klinisk bevisad effekt att sänka förhöjd kolesterolnivå.1 Upptäck vad växtsteroler är, hur växtsteroler fungerar och hur stort intag av växtsteroler du behöver för att sänka kolesterolnivån och om nyheten Senikol.


Växtsteroler är kraftfulla naturliga föreningar som finns i växtbaserade livsmedel. Dessa strukturellt kolesterolliknande ämnen finns i vegetabiliska oljor, nötter, frön, hela spannmål och grönsaker. Här kan du läsa mer om vad växtsteroler är, deras imponerande hälsofördelar och hur du kan integrera dem i din kost för optimal hälsa.

Vad är växtsteroler? Växtsteroler kan förbättra din hjärthälsa!

Växtsteroler är speciella ämnen som finns i växter och fungerar ungefär på samma sätt som kolesterol gör i människokroppen. Växtsteroler är dessutom kemiskt väldigt lik kolesterol, på så sätt konkurrar växtsteroler ut kolesterol i kroppen och erbjuder många hälsofördelar.

Vanliga livsmedel innehåller tyvärr en begränsad mängd växtsteroler och det är därför svårt att få en uttalad effekt genom enbart vanlig mat. För att få en mer effektiv sänkning av kolesterolnivån bör man överväga att inkludera produkter som är berikade av tillsatta växtsteroler. Senikol med växtsteroler sänker kolesterolnivån på några veckor.1

Hälsofördelar med Växtsteroler*: Sänk LDL-kolesterolet och Skydda Ditt Hjärta

Kolesterolhantering: Växtsterolers förmåga att sänka LDL-kolesterolet är kanske den mest kända fördelen. De konkurrerar med kolesterol vid absorptionen i tarmen, vilket resulterar i minskat kolesterolupptag.

Förbättrad Hjärthälsa: Genom att sänka LDL-kolesterol, kan växtsteroler minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, specifikt kranskärlssjukdom.

Låt Senikol bli en del av din livsstilsförändring på vägen till hälsosammare kolesterolvärden och en bättre hjärthälsa.

Inkludera Växtsteroler i din vardag: Senikol – den enkla vägen

Att sänka högt kolesterol är en utmaning. Senikol med växtsteroler hjälper dig på vägen. Efter flera års utveckling har norska läkemedelsföretaget Sana Pharma Medical lanserat Senikol med växtsteroler som rekommenderas vid högt kolesterol.

  • Sänk kolesterolet på några veckor
  • Små mjuka kapslar som är enkla att svälja
  • Kan kombineras med statiner
  • Enkel dosering

Introduktionspris

299 kr 99 kr första månaden

Frågor kring växtsteroler och Senikol

Vilken mat innehåller växtsteroler?

Naturliga källor till växtsteroler inkluderar vegetabiliska oljor som solros- och rapsolja, nötter, frön, fullkorn och vissa grönsaker.

Ökar effekten av växtsteroler och Senikol om jag ökar dosen?

Effekten av Senikol med växtsteroler ökar upp till 3.0g per dag, motsvarande 7 kapslar. Daglig maxdos är 7 kapslar dagligen. Rekommenderad daglig dos för att sänka LDL-kolesterolet effektivt är 2 kapslar 2 gånger dagligen. Senikol är ett kosttillskott berikade av växtsteroler som sänker kolesterolnivån på några veckor.1 Senikol bör vara en del av en sund kosthållning och en hälsosam livsstil.

Vad är växtsteroler?

Växtsteroler är en naturlig beståndsdel i grönsaker, frukt, frön, nötter och vegetabiliska oljor. Kliniska studier har visat växtsterolers effekt att sänka blodets kolesterolhalt. Senikol innehåller växtsteroler som sänker kolesterolnivån i blodet.1 Med en lägre dosering kan man därefter bibehålla en normal kolesterolnivå. Senikol innehåller växtsteroler från rapsolja och trävirke.

*EFSA: Växtsteroler har visat sig sänka kolesterolhalten i blodet. En hög kolesterolhalt är en riskfaktor för kranskärlssjukdom. Växtsteroler bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet. 

Referenser:

  1. Gylling et al., European Atherosclerosis Society Consensus Panel on Phytosterols. Plant sterols and plant stanols in the management of dyslipidaemia and prevention of cardiovascular disease. Atherosclerosis. 2014, 232(2):346-60